Praznično ušuškavanje na 3, 2, 1

It’s that time of the year.

tumblr_ocfxzcpcuw1rdg7efo1_500

Aroma muskatnog oraščića. Lampice na jelki. Miris kuvanog vina. Prebiranje po uspomenama. Tople prostorije. Slušanje Tony Bennetta na konstantnom repeatu. Mini tuga što umjesto YouTube plejlisti nemamo krckanje ploča. Biranje crno-bijelih filmova umjesto svjetskih blokbastera. Pretjerivanje u radostima, davanju, željama. Neumorni obilazak prodavnica da se nađe onaj savršeni papir za pakovanje. Po ko zna koji put, mašna ne uspijeva. Ali ne mari, važna je namjera.

Duže zagrliš one koje voliš. Pažljivije slušaš ljude oko sebe. Pokriješ nekog ćebetom kao ultimativni momenat nježnosti.

giphy

Ruke umazane ljepilom od zlatnog glittera. Po tepihu prosute šljokice od još jednog ovo-je-teže-nego-što-izgleda DIY projekta. Srećni nered u stanu. Novootkrivena opsesija mirišljavim svijećama. Ušuškavanje kao omiljeni hobi sezone. Ukidanje minimalizma. Samo da šljašti, samo da se pretjeruje, samo da se vrišti od sreće.

Stari prijatelji, novi flertovi, uvijek iste želje, cipele za ples i rukavice za hladne noći.

Lampice na zidu, iznad kreveta, na improvizovanoj jelci. Utonuti u omiljenu knjigu, prelistavati editorijale, sanjati o bundama (samo eko krzno, samo jarke boje, samo oversize). Hodaš okolo i izmišljaš fraze poput ‘pristajem samo na konceptualne dejtove’. Ne znači ništa ali zabavno je.

Jedan savršeni momenat kad na trenutak izađeš iz sebe i vidiš se kako ušivaš mašne na džemper, bez ikakvog smisla, obmotavaš se ‘lampicama za ponijeti’ i bukvalno sve je tako neobjašnjivo i neshvatljivo i jednostavno srećno.

tumblr_oh35ekmuub1u9ooogo1_540-1

Prebiranje po klišeima i slavljenje istih.

I uvijek relevantno podsjećanje da se praznična radost ne mjeri skupim poklonima, ekstravagantnim izlascima i haljinama ili putovanjima na Mars (iako sve zna itekako da bude – da, hajdemo, super).

Široki osmijeh na promrzlom licu, poznati i dragi mirisi, podijum i disko kugla, poruka da neko misli na tebe, konačno odmor. Male stvari.

Neka odbrojavanje počne 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s